Gyakorlat

Vállalatok

Csapatunk gyors, megbízható tanácsadást szolgáltat és folyamatosan együttműködik az Ön embereivel annak érdekében, hogy a vállalt ügylet során mindenben a segítségére legyen.
Csapatunk kiválóan ismeri ágazatát – legyen az ipari (ingatlan, építő, előállító). Ugyanez elmondható a nagyvállalatokkal – legyen az szlovák, vagy multinacionális – KKV-kkal, valamint a családi vállalkozásokkal kapcsolatban.

Ami megkülönböztet minket a többiektől

  • A jól ismert műszaki képzettségünk – melyet hosszú évek munkája során szereztünk, a nagyobb vállalati struktúra ügyek, a kulcsfontosságú, rendkívüli ügyletek és a vállalati jogviták során.
M&A

M&A gyakorlatunk középpontjában ügyfeleink igényeinek figyelembevétele, aggodalmaik számbavétele és céljaik megértése áll. 
Elhivatott csapataink az Ön ügyletének minden aspektusát megfelelően kezelik időkerettől függetlenül és szoros együttműködésben dolgoznak embereivel. Értünk továbbá a környezetvédelmi és adóügyekhez, a szabályozási és állami engedélyezési ügyekhez, valamint a legösszetettebb vitás ügyekhez is, beleértve a külföldi törvények ország területén kívüli alkalmazását.

Ami megkülönböztet minket a többiektől

  • A területen szerzett tapasztalatunkat az alacsonyabb konzultációs költségek, a hatékonyabb folyamatmenedzsment és a határidők pontos betartásának kiemelt figyelembevétele támasztja alá.
Kereskedelmi szerződések

Kereskedelmi szerződésekkel kapcsolatban irodánk nyújt legjobb tanácsot: a kereskedelmi tapasztalatától eltérő, átfogó ügyektől kezdve a hétköznapi műveletekig, mint például a hatályban lévő szerződések módosítása, az áruk általános értékesítési és beszerzési feltételeinek meghatározása és felülvizsgálata.
Cégen belüli tanácsadókkal és szerződéses kapcsolatokban szakavatott emberekkel dolgozunk: beszerzési- és értékesítési osztályokkal, vállalati vezetőkkel, stb. Célunk az igényeinek megfelelő innovatív megoldások keresése.

Ami megkülönböztet minket a többiektől

  • Átfogó tudással rendelkezünk ágazatáról és a leggyakrabban előforduló szerződéses ügyekről, az M&A területen, valamint a hazai és nemzetközi viták kapcsán szerzett, több éves tapasztalatnak köszönhetően. Tanácsadóink között a különböző szektorokban tevékenykedő vállalatok vezetőségében helyet foglaló tagok szerepelnek, melynek köszönhetően átfogó képpel rendelkezünk minden egyes ágazat sajátosságairól.
Átütemezés & Fizetésképtelenség

Célunk a legjobb megoldások nyújtása adósoknak, pénzügyi intézeteknek és más, fizetésképtelenséggel érintett ügyfeleknek. Tisztában vagyunk azzal, hogy az adósságátütemezés kényes feladat. Első szempontunk, hogy megértsük a fizetésképtelenség mértékét, értékeljük a benne rejlő kockázatokat, áttekintsük a jogi szabályozás adott ügyre vonatkozó rendelkezéseit és természetesen az, hogy megfelelő megoldást nyújtsunk a problémára.

Ami megkülönböztet minket a többiektől

  • Igényeinek megfelelő, átfogó szolgáltatást nyújtunk.
Peres eljárások

A kereskedelmi vita, méretétől és összetettségétől függetlenül felőrölhet egy üzletet, melynek következtében megfelelő mennyiségű időt és ráfordítást igényel.  Gyakran peres eljárás is fenyegetheti egy vállalat fennmaradását. Aprólékosan megvizsgálunk minden ügyet annak érdekében, hogy átlátható képet adjunk ügyfeleinknek a pereskedés vagy a követelés megvédésének kockázatairól, költségeiről és az időkeretekről.
A nagyobb vállalatok és csoportok támogatása mellett tanácsadásunkkal segítjük a társasági jogvitákban érintett kisebb vállalkozásokat és egyéneket is, valamint a magánügyfeleket (gyakran örökösödési viták kapcsán).
 
Ami megkülönböztet minket a többiektől

  • Fő szakterületeink közé tartozik a peres eljárás, mivel nagy tapasztalattal rendelkezünk az átfogó nemzetközi viták kapcsán történő vállalati segítségnyújtás terén.
EU jog

Minél jobban haladunk a globalizáció felé, annál nagyobb igény mutatkozik a jogszabályok átalakítására. Az EU jog most különösen fontos a gazdasági és ipari ágazatok fejlődésében. Ennek következtében minden vállalkozás számára alapvető igény, hogy magasan specializált jogi segítséget nyújtsanak számára ezen a területen, melyre kíválóan alkalmasak vagyunk.
Széleskörű tapasztalatainknak köszönhetően tanácsokkal tudunk szolgálni még a legösszetettebb, EU jog értelmezési és végrehajtási ügyekben, minden szektor tekintetében: az állami támogatásoktól a vámügyi szabályozásokig, az EU támogatástól az agrárpolitikáig és élelmiszerbiztonságig, valamint a nyilvános tenderektől a szabályozott szektorok kérdéséig.  

Ami megkülönböztet minket a többiektől

  • Célunk, hogy kiemelkedő, átfogó iránymutatást nyújtsunk, mely nem ismer határokat, függetlenül attól, hogy az Ön vállalata az EU határain belül vagy kívül helyezkedik el, hogy multinacionális cég, nagyvállalat, vagy KKV e (magán, vagy állami tulajdonú). 
Foglalkoztatás

A foglalkoztatási szektor mélyreható változáson ment át az elmúlt években. A HR menedzserrel, általános tanácsadóval, vagy ügyvezető igazgatóval történő munkavégzés megköveteli annak képességét, hogy megtaláljuk a megfelelő hangot minden helyzetben.  Cégünk mindig a megfelelő műszaki, jogi és üzleti megoldást nyújtja. 

Ami megkülönböztet minket a többiektől

  • “Butik” foglalkoztatási szakemberek vagyunk: a részletekre való odafigyelést és az alapos jogi elemzést kombináljuk a lényeges dolgok feltérképezésével.
Adó
Az adóügyek óvatos, szakértői értékelést követelnek meg mind a lehetőségek, mind pedig a kockázatok vonatkozásában. Nem csupán tanácsadói, hanem az adóügyi viták terén szerzett tapasztalatainknak köszönhetően is segítséget tudunk nyújtani a nemzetközi adózás, a jövedelemadók, a transzferárak, az ÁFA, az M&A és a pénzügyi adóügyek kapcsán.
Az adóhatóságokkal folytatott ügyei vonatkozásában beazonosítjuk a legjobb adózási stratégiát, a hivatalos megkeresések és nemzetközi szabályozás kapcsán. 

Ami megkülönböztet minket a többiektől

  •   Csapatunk szaktudása megegyezik a vezető butik cégekével és az igazságszolgáltatás más ágaiba tartozó partnercégek által támogatott.

 

Sportjog

A sportjog átfedésben van a munkajoggal, a szerződési joggal és a versenyjoggal. Ez a jogterület egy különálló, releváns entitásként jött létre csupán egy pár évtizeddel ezelőtt, a játékos-ügynökök felemelkedésével és a sportjogi témákra irányuló, megnövekedett médiafigyelemmel egyidejűleg.  

Ami megkülönböztet minket a többiektől

  • Azon kevés jogi cégek közé tartozunk Szlovákiában, amelyek egyidejűleg tudnak tanácsot adni sportjogi ügyekben, elhivatott csapatunk kiemelkedő ügyeken dolgozott az elmúlt években.
Cookies